Vil du foretage et bærekraftigt selektion når du skal investere i tekstiler, skal du træffe et valg om at købe økologiske tekstiler – og det skal også gerne være GOTS certificeret, hvilket er en garant for at det er produktionskæden fra start til slut der er underlagt tilpas mange strenge krav. Vælger du økologisk bomuld når du køber tekstiler og fx puslepuder, går du ikke ned i kvalitet – og sengetøjet behøver hellere ikke blive mere omkostningsfuld, når mærket bestiller store mængder nok, selvfølgelig kan have bedre priser som traditionel bomuldssengetøj.
Bambus kan være en gris, i selve nedbrydelsen af bambus. Det forbruger rigtig meget vand og kemikalier. Der er heldigvis nogle, som har opklaret den proces. F.eks. er alt bambus viskose som JBS udvikler produceret i et “kredsløb der er lukket”. Der bliver cirka 95% af alt vand recirkuleret og alle de kemiske midler kørt i tanke – så intet ender i moder jord. Når du for eksempel køber de bambus underbukser du får fra JBS, er de helt sikkert mere miljøvenlige end det traditionelle bambus der er produceret hos andre.
Der er vokset sig en bevægelse af anderledes materialer indenfor de seneste år, hvor materialet der har virket til at slå mest igennem er bambus. Det gode ved materialet er, at bambusstokke gror vældig hurtigt. Det gør at du har meget af materiale til fremstillingen. Bambusplanten forbedrer endda den jord som bambusplanten vokser i. Det efterlader fremragende jord til at kunne bruges som jord der kan dyrkes på. Den er selvbeplantende og kan gøre det, uden brug af vækstmidler og kemi.
Det er mere klimavenligt at investere i økologisk bomuld fremfor den konventionelle bomuld, da der bliver brugt betydelig mindre h2o i bomuldsmarkerne og hos producenten der producerer bomulden. Der kommer også væsentlig færre skadelig kemi på markerne og der bruges færre kemikalier i sengetøjet ved produceringen hos producenten. Det er altså både sundt for barnets hud, mens det også er bedre for klimaet.
Der har de forgangne par årtier været et voldtag af vores miljø igennem tekstilindustrien, som har fremstillet alt for meget tøj, der snapt er blevet kastet i skraldespanden igen. Det har været trangen for os mennesker, at vi måtte forandre vores herregarderobe hyppigere end alle skifter underbukser. Det indebærer at der nu bliver kylet tonsvis af tøj ud, som sagtens kunne have været benyttet af nødstedte – noget ender til Frellsens Hær, men alt for meget direkte i skraldespanden. Traditionel bomuld er en uforholdsmæssig stor belastning for vores klima, da der bruges kæmpe liter vand i produktionen.